wtorek, 4 sierpnia 2015

52. Jagodowy budyn gryczany z owocami


Składniki:
2 łyżki mąki gryczanej
250 ml mleka 
Slodzidlo(u mnie stewia)
Łyżeczka budyniu waniliowego
Jagody 
Szczypta soli

Dowolne owoce 


Mąkę, budyn, slodzidlo, szczyptę soli i 60 ml mleka dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z dokładnie zmiksowanymi jagodami. Gdy mleko zaczyna się gotować zmniejszamy ogień na minimum i dodajemy mąkę. Zdejmujemy garnuszek z ognia i rózgą energicznie mieszamy by nie było żadnych grudek. Przekładamy do miseczki i podajemy z dowolnymi owocami.



350 kalorii, 2,6 g tłuszczu, 74 g węgli, 12,1 g białka






1 komentarze:

 

Bo talerz musi być kolorowy! Template by Ipietoon Cute Blog Design