wtorek, 22 grudnia 2015

76. Płatki ryżowe na herbacie różanej z musem malinowym

Witajcie! 
Pierwsza notka od dłuższego czasu pisana z domu. Nie mam za bardzo czasu, bo muszę nacieszyć się domem rodzinnym. Naskrobię coś tu już jutro. Liczę na wyrozumiałość :)

Dziś na śniadanie płatki ryżowe gotowane na herbacie o smaku dzikiej róży z gorącym musem malinowym, kiwi i bakaliami.

Składniki:
4 łyżki płatków ryżowych
Szklanka herbaty o smaku dzikiej róży
Słodzidło
Garść malin
Bakalie, u mnie migdały, orzechy ziemne, żurawina
Wiórki kokosowe

Herbatę zalewamy szklanką gorącej wody. Gdy herbata się zaparzy, przelewamy ją do garnuszka, słodzimy (u mnie 2 pastylki słodzika) i wsypujemy płatki. Gotujemy do zgęstnienia.
Maliny wrzucamy do rondelka, gotujemy chwilę a później gnieciemy maliny widelcem.
Bakalie siekamy. Płatki przekładamy do miseczki, układamy na wierzchu kiwi, dodajemy mus malinowy, posypujemy bakaliami.






1 komentarze:

 

Bo talerz musi być kolorowy! Template by Ipietoon Cute Blog Design