Od 6.30 nie śpię i wyleguję się w łóżku, ciepłym łóżku. Jednak burczenie w brzuchu zaprowadziło mnie do kuchni, ledwo patrząc na oczy. Kawa, słodkie śniadanie i można wrócić znów do łóżka. Nie wiem czy mnie choroba nie łapie bo zaczyna boleć mnie gardło.
Nie sądziłam ze mój sniadaniowy pomysł wypali, a jednak! Dzis miałam możliwość użyć mikrofalówki wiec padło na muga. Ostatnio zagościł na talerzu owsiany, wiec przyszedł czas na coś nowego. Tak więc przedstawiam wam ciacho z kaszy manny z mięta, prosto z ogródka mojej babci. Do tego ananas i banan, ale dziś egzotycznie!
Składniki:
3 łyżki kaszy manny
100 ml mleka
50 ml wody
100 g jogurtu greckiego light
Jajko
Łyżeczka proszku do pieczenia
Odrobina sody
Łyżeczka wiorek kokosowych
Listki mięty
Odrobina masła(do wysmarowania miseczki)
Slodzidło
Banan,ananas
Kaszę umieszczamy w garnuszku, zalewamy mlekiem i wodą, dodajemy miętę i gotujemy kaszę do zgestnienia. Gdy ostygnie wyjmujemy listki mięty z kaszy, dodajemy jajko, jogurt, wiorki kokosowe, sodę, proszek i slodzidlo. Miseczkę smarujemy delikatnie masłem, wkładamy naszą masę i nastawiamy mikrofalówkę na 3 minuty. Wyjmujemy ciacho, czekamy aż ostygnie i wykładamy na talerz. Podajemy z bananem I ananasem.
Wartośc energetyczna(z wszystkimi dodatkami)
450 kalorie, 11,5 g tłuszczu, 69 g węgli, 19,5 g białka
Ale dziś kalorycznie heheheh
super!
OdpowiedzUsuń