sobota, 4 lipca 2015

40. Krem owsiany z ricotta

Witajcie!
Lubię jeść na śniadanie rzeczy, których wcześniej nie próbowałam i nie pokazywałam. Jest to dosc ryzykowne, bo czasami aż sama sie dziwię ze wymyslam tak pokręcone rzeczy. Posiłki aż tak nie cieszą, kiedy ciągle jemy to samo. Nie mowie ze nie lubię owsianki czy omletow, bo przeglądając bloga lub mojego instagrama można zauważyć, że goszczą na moim talerzu dość często. Właśnie dzięki temu, że lubię różnorodność powstał kulinarny instagram a potem blog. I wiecie co? Kocham to co robię i w życiu nie przypuszczałam, że stanie się to moją pasją. Czymś, co wywołuje u mnie taką radość i sprawia satysfakcję. 

Dzis na śniadanie krem owsiany. Musiałam wykorzystać ricottę która została z wczoraj. Zawsze gdy zostaje mi odrobina czegoś to dodaję do śniadania. Jednak O to połączenie się nie bałam, jak może nie smakowac połączenie płatków i tak pysznego sera. Zachęcam do spróbowania !

Składniki:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów 
150 ml mleka 
Slodzidło 
Garstka truskawek i jagód
Pół banana
2 łyżki sera ricotta

Dowolne owoce

Platki zalewamy mlekiem i dodajemy slodzidło. Całość gotujemy by płatki zmiekły. Wszystko umieszczamy w misie blendera I miksujemy. Powinna wyjść dość jednolita konsystencja. 
Podajemy z owocami. 
Może odkrywcze to nie jest, ale połączenie takich składników daje mega smak. Polecam jeść juz jak przestygnie.



Wartość energetyczna całej porcji:
380 kalorii, 9 g tłuszczu, 66,6 g węgli, 14,3 g białka

2 komentarze:

 

Bo talerz musi być kolorowy! Template by Ipietoon Cute Blog Design