czwartek, 11 czerwca 2015

26. Twarogowe, truskawkowo bananowe lody

Witajcie!
w mojej kuchni w końcu zagościł nowy blender, o pół roku za późno ale lepsze to niż nic. Jestem zachwycona! Mój poprzedni robił hałas na cały blok, wiec używanie go z rana było nie na miejscu. Dlatego jestem taka zaskoczona, bo za mniej niż 90 zł mam naprawdę dobry, cichy blender który mogę używać rano i czarować pyszne kremy, puddingi i milion innych rzeczy na które mam pomysły. Taka mala rzecz a tak cieszy :) 

Dzis na śniadanie lody truskawkowo bananowe, które rozmrażałam około 2 godzin, następnym razem zdecydowanie muszą spędzić mniej czasu w zamrażalniku. Na pewno dziś albo jutro zrobię kolejne lody bo to moja ulubiona słodycz, a kupując sklepowe szybko przestanę się mieścić w moje ciuchy

Składniki:
100 g twarogu
100 g jogurtu naturalnego
100 g truskawek 
Mały banan
Dowolne slodzidło

Do podania truskawki, jablko, miód i wiórki kokosowe

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy na jednolitą masę. Wkładamy do plastikowego pojemnika, mrozimy ok. 4 godziny od czasu do czasu mieszając. Na 10 minut przed jedzeniem lody wyjac by lekko się rozmroziły.






Milion Smaków Truskawek - druga edycja

7 komentarze:

  1. jakie słodzidło dajesz? ja mam słodkie banany więc nie potrzebuję by dosładzać:D
    pychotki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Daje stewie,tu raczej konieczne jest poslodzenie bo twaróg ma kwaskawy smak i przebija słodycz banana :)

      Usuń
    2. Rozumiem ale ja aż tak słodkiego nie lubię hah ;p

      Usuń
  2. Wyglądają przepysznie ;) Nigdy nie jadłam lodów z twarogiem, ale ich konsystencja musiała być ciekawa ;)

    OdpowiedzUsuń

 

Bo talerz musi być kolorowy! Template by Ipietoon Cute Blog Design