Pamiętam moje 18 urodziny. Jeju, jakie to było święto, przecież stałam się dorosła i na legalu można było kupić alkohol. To było takie ekscytujące, że mam takie prawa jak starsi. Pomyśleć, że to już 2 lata minęły. Jutro już będę mieć 20 lat i ten czas zleciał niesamowicie szybko. Czy się ciesze czy nie, ciężko powiedzieć. Ale przez te 2 lata spotkało mnie wiele szczęścia ale i przykrości. Napewno dostałam niejedna życiową lekcje która udowodniła, że życie nie jest takie kolorowe jak się wydaje. Mimo wszystko oceniam te 2 lata za bardzo udane. Jednak czas zdecydowanie leci za szybko.
Dzis kolejne zastosowanie mąki kukurydzianej. Ile można robić placki( jednak nie zrezygnuje z tego bo je uwielbiam). W miseczce zagościł budyn z maki kukurydzianej, na mleku z malinami. Jest O wiele delikatnjejszy i lżejszy od gryczanego. Serdecznie polecam bo jest o wiele zdrowszy od budyniu kupnego.
Składniki:
300 ml mleka
Małe jajko
2 łyżki mąki kukurydzianej
Slodzidło
Szczypta soli
Garśc malin
Owoce
Mąkę mieszamy z solą, jajkiem I 100 ml mleka. Konsystencja musi być dosyć rzadka. Do 200 ml mleka dodajemy slodzidło i zmiksowane maliny. Wstawiamy na palnik. Gdy się gotuje zdejmujemy z ognia, dodajemy mieszankę jajka, mleka i mąki i energicznie mieszamy rózgą, aż nie będzie grudek.
Podajemy z ulubionymi owocami. U mnie do tego sok jagodowy.
kolorowo, pozytywnie :)
OdpowiedzUsuńjak kolorowo!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)